top of page

Pulsul persecuţie religioase (7) – Arabia Saudită, Columbia, India

În Arabia Saudită se impune pedeapsa capitală pentru distribuirea de Biblii, un pastor din Columbia este expulzat din satul său, iar în India o biserică este incendiată.

Pedeapsa capitală în Arabia Saudită pentru traficul de Biblii


biblia-antiga-arabe-capa-dura-17480-MLB20137673471_072014-F

Conform cu HeartCry Missionary Society, guvernul saudit a emis o declaraţie oficială prin care se înţelege că pedeapsa capitală se poate utiliza la acele persoane care sunt surprinse făcând contrabandă cu Biblii sau literatură creştină, în ţara din deşertul Arabiei, unde familia regală menţine cu o deosebită stricteţe tradiţia islamică sunnită.

Nota informativă a Missionary Society, adaugă că pedeapsa capitală, care în general constă în decapitare, poate fi aplicată de asemenea persoanelor care pur şi simplu distribuie Biblii la cei care au nevoie, „deoarece aceste publicaţii aduc prejudicii Islamului”. Aceasta înseamnă că orice persoană care oferă o Biblie sau orice altfel de literatură ce nu este de conţinut islamic, legal poate să fie executată.

Cu toate acestea, guvernul Arabiei Saudite nu confirmă această „declaraţie oficială” iar ambasada SUA şi Naţiunile Unite, nici nu comentează şi nici nu confirmă această nouă lege. Conform lui World Net Daily, s-au făcut deja trei încercări de a ajunge la şeful de presă al ambasadei Arabiei Saudite, dar oficialul încă nu a răspuns nimic.

Deşi Statele Unite consideră Arabia Saudită ca fiind una dintre cei mai importanţi aliaţi din zonă, această ţară a fost inclusă în nota informativă a International Religious Freedom din 2005, ca fiind una dintre cele mai rele ţări din lume în ceea ce priveşte libertatea religioasă. De asemenea, Arabia Saudită ocupă locul 6 în lista întocmită de Open Doors, privitoare la topul ţărilor care practică persecuţia cea mai severă contra creştinilor.

Cu o populaţie de aproximativ 2 milioane de creştini (majoritatea muncitori străini), guvernul saudit practică foarte des arestări pe motive religioase. Orice persoană care părăseşte Islamul pentru o altă religie este considerată persoana non grata, deoarece apostazia este considerată cea mai mare ofensă contra religie islamice şi este pedepsită prin condamnare la moarte. Orice biserică sau instituţie religioasă diferită de cea islamică este absolut interzisă, iar poliţia efectuează foarte des operaţiuni de deconspirare a întâlnirilor subterane ale Bisericii. Conform lui BosNewsLife, 30 de creştini au fost arestaţi în luna septembrie fiind surprinşi la un serviciu divin într-o casă secretă, iar în anul 2013, 53 de creştini etiopieni au fost de asemenea arestaţi fiind surprinşi la rugăciune într-o altă casă aparţinând bisericii subterane.

„Este singura ţară din lume care are o politică oficială de a interzice toate bisericile”, a spus Nina Shea, directoarea Institutului Hudson pentru Libertate Religioasă, într-un interviu la Fox News, la începutul acestui an. „Acest lucru este o realitate, cu toate că în ţară locuiesc 2 milioane de creştini, majoritatea fiind muncitori străini, veni ţi să lucreze în această ţară. Toate aceste victime sunt de obicei persoane sărace, proveniţi din Asia sau Africa, a căror guverne slabe, nu pot face nimic”. (The Christian Post)

Un pastor este expulzat dintr-o localitate din Columbia

Forţele de gherilă care fac ordinea în diverse zone din Columbia, au expulzat recent din localitatea Fortul, departamentul Arauca, pe pastorul Jaime Hurtado (59 de ani), pe soţia acestuia Marina Lopez şi pe fratele lui Antonio Guarin, pastorul fiind unul din liderii Bisericii Return of Christ din Columbia.

În această regiune, este un lucru comun ca rebelii din forţele de gherilă să viziteze periodic pe localnici pentru a menţine presiunea şi să le amintească cine conduce în zonă. Pastorul Jaime a încercat de multe ori să-i evanghelizeze pe rebeli dar aceştia s-au opus constant să-l asculte.

Într-o astfel de vizită, noul comandant regional al rebelilor, i-a spus pastorului Jaime şi fratelui său Antonio: „voi aveţi la dispoziţie cinci zile pentru a abandona regiunea pentru că a-ţi sfidat ordinul de a nu predica Evanghelia în zonele rurale”.

Căutând ajutorul, pastorul a luat contactul cu un colaborator de la Open Doors care înainte de a deveni creştin, a fost lider al militarilor rebeli. El a încercat să-l convingă pe comandantul forţelor de gherilă să-i permită pastorului Jaime ca acesta să-şi continue activitate pastorală, dar comandantul s-a opus în continuare. Respectivul comandant a explicat că toţi creştinii care au mai puţin de 20 de ani în Arauca sunt consideraţi străini şi nu li se permite să predice în satele din regiune. Oficialul a avertizat că toţi acei care nu respectă regula impusă, vor fi expulzaţi din comunitate şi sunt pasibili inclusiv de a fi executaţi.

Localnicii care trăiesc acolo de mai mult de 20 de ani, spun că nici lor nu li se permite să predice, să ofere material biblic sau să iniţieze campanii de evanghelizare. De asemenea, misionarilor din alte regiuni, nu li se permite să intre în Arauca.(NoticiaCristiana.com)

Creşte intoleranţa religioasă în India

Cu toate că în India creştinii se bucură de libertate religioasă, în ultimele săptămâni, creşterea ostilităţilor a făcut ca mai multe comunităţi creştine să iniţieze acte de protest. Mai mulţi lideri ai bisericilor au semnat un document pe care l-au trimis autorităţilor, după ce în New Delhi au avut loc trei incidente contra creştinilor, oraşul care nu este obişnuit să sufere astfel de atacuri, care sunt comune doar în zonele rurale.

Unul dintre edificiile cele mai mari, aparţinând unei biserici din New Delhi, a fost incendiat în dimineaţa zilei de 1 Decembrie. „Au găsit totul scrum în dimineaţa de luni”, a spus John Dayal, secretarul general de la All India Christian Council. „Credincioşii au fost acolo în duminica anterioară, sărbătorind venirea sărbătorilor”.

Conform cu pastorul Vijayesh Lal, directorul naţional al Comisiei pentru Libertate Religioasă a Alianţei Evanghelice din India, incendiul a fost provocat. „Distrugerea este atât de puternică încât nu a mai rămas nimic, cu excepţia structurii externe. Numai miros de benzină în toate părţile”, a explicat pastorul.

Aşa cum au confirmat aceşti lideri, răspunsul poliţiei a fost unul superficial.

Alte episoade violente au avut loc în alte regiuni, în oraşe precum Chhattisgarh, Nagaland, Punjab y Madhya Pradesh. În ultimul dintre acestea, în 30 Noiembrie, o biserică a fost atacată de aproximativ 40 de extremişti hinduşi.

„Incidentele din New Delhi trebuie să fie văzute ca fiind parte dintr-o panoramă mai amplă”, a spus pastorul Lal. „Creştinilor din Bastar, Chhattisgarh le-a fost interzisă mâncarea, au fost loviţi şi adunările au fost interzise în mai mult de 50 de sate, prin intermediul unor regulamente locale, care sunt contrare Constituţiei Indiei”. (NoticiaCristiana.com)

Un alt incident violent a avut loc în oraşul Hyderabad, unde un grup de 30 de radical hinduşi au atacat pe un pastor creştin şi pe 15 membrii ai Bisericii „Banjara Baptist Church”, care se aflau împreună şi cântau colinzi. Creştinii au fost acuzaţi că încercă să-i convertească pe oameni la religia lor. Atacul i-a lăsat pe pastor împreună cu alţi patru creştini, foarte grav răniţi.

Pastorul Bhim Nayak, împreună cu ceilalţi 15 se aflau în vizită la alte familii din oraş când au fost înconjuraţi de radicalii hinduşi, acuzându-i de prozelitism. Ceea ce a urmat a fost o bătaie în toată regula care l-a lăsat pe pastorul Nayak inconştient şi plin de sânge, fiind dus la spital pentru a primi primele ajutoare. Spitalul local a informat că starea lui este critică, în timp ce ceilalţi patru primind şi ei îngrijire medicală.

Informaţia a fost furnizată de către International Christian Council şi difuzată de The Christian Post

 
 
 

Commentaires


bottom of page