top of page

Biserica Myungsung din Seul – 35 de ani de când organizează servicii de rugăciune la ora 5:00

În Seul, capitala statului Coreea de Sud, membrii Bisericii Presbiteriene Myungsung se trezesc foarte devreme în fiecare zi pentru a merge la rugăciune. Fac acest lucru de 35 de ani. Rezultatul? Au devenit una din cele mai mari biserici din lume. Ei cred că aceste rugăciuni, în cele din urmă vor aduce libertate vecinilor lor din Coreea de Nord.

Suntem într-o zi de dimineaţă în faţa Bisericii Myungsung din Seul. Mii de persoane ies din biserică, lăsând locul altor persoane care aşteaptă să intre. Când se dă semnalul de intrare mulţimea care aştepta afară începe să intre. Alţii se grăbesc pe străzile învecinate ca să nu ajungă târziu la serviciul de rugăciune, în care să-l laude pe Domnul cu toată fiinţa lor.

Serviciul de rugăciune de la ora 6:00, este al doilea din cele patru servicii de rugăciune de dimineaţă, ce sunt organizate zilnic de Biserica Myungsung.

„Credincioşii nu pot trăi fără credinţă şi fără rugăciune, nici măcar un moment. Cred că Dimineaţa de Rugăciune este o binecuvântare pentru noi. De aceea particip cu bucurie la aceste servicii, chiar dacă biserica este departe şi fac mult timp până aici”, a spus Seon-Gyoo Kim, unul dintre credincioşi.

Recent, Biserica Myungsung a avut o săptămână specială, când lideri ai bisericilor din toată lumea, au venit în Seul pentru a sărbători 35 de ani de când biserica se adună la rugăciune dimineaţa. Reverendul Samhwan Kim a fondat această biserică în anul 1980. De atunci biserica a crescut constant, ajungând în prezent la 120 000 de membri. El atribui acest succes rugăciunii şi angajamentului ferm faţă de adevărurile creştine biblice şi istorice.

„Puterea bisericii provine din Evanghelie şi din tradiţia care o  moştenim de la înaintaşii noştri. Dacă conservăm aceste valori, lumea ne va urma şi vom putea să marcăm drumul acestei generaţii”, este părerea pastorului Samhwan Kim.  Astăzi, pastorul Kim, ce are peste 70 de ani, conduce două din cele patru serviciu de rugăciune de dimineaţă.

Biserica Myungsung este cea mai mare biserică presbiteriană din lume. A plantat alte 24 biserici şi sprijină peste 500 de misionari în 63 de ţări. Biserica de asemenea sprijină o casă pentru copii, un spital şi alte organizaţii umanitare.

Pastorul Kim spune că ceea ce a făcut posibile toate aceste lucruri este rugăciunea, iar el şi biserica pe care o slujeşte, cred că dacă cer cu credinţă, Dumnezeu va face acelaşi lucru pentru fraţii lor din Coreea de Nord.

„Coreea de Nord este disperată, dar în acelaşi timp nu şi-a pierdut speranţa în Hristos. Isaia 9 spune: „Poporul care umbla în întuneric vede o mare lumină; peste cei ce locuiau în ţara umbrei morţii răsare o lumină”. (Isaia 9:2). Cred că Evanghelia trebuie dusă acolo la ei. Avem nevoie de rugăciune pentru a salva Coreea de Nord. Dumnezeu va lucra cu ei prin intermediul rugăciunilor noastre. El trebuie să elibereze ţara şi să facă o minune pentru a deschide drumul în deşert pentru a unifica Nordul şi Sudul”, mai spune pastorul Kim.

Coreea s-a separat în urmă cu 65 de ani. De când s-a semnat armistiţiul, Coreea de Sud s-a transformat într-un stat modern cu o importantă creştere economică. Coreea de Nord este una din cele mai izolate naţiuni din lume, guvernată de către o familie de dictatori care reprimă poporul şi ameninţă lumea cu un holocaust nuclear.

Biserica Myungsung se roagă cu pasiune pentru unificare, între aceştia fiind şi un grup de refugiaţi nord-coreeni, ce locuiesc acum în Seul. Cu toate că sunt liberi, este foarte dur să scapi de sub controlul unui regim totalitar, de cealaltă parte a frontierei.

„În realitate dezertorii din Coreea de Nord sunt încă traumatizaţi de regimul din ţara lor. De multe ori avem coşmaruri că suntem duşi din nou în Nord. De fiecare dată când mă trezesc dimineaţa simt libertatea, dar mă doare când mă gândesc la familia mea care continuă să trăiască în pericol şi fără libertate”, relatează Wonjoon Sung, un refugiat din Coreea de Nord.

Cu toată persecuţia de acolo, biserica continuă să crească. Acest lucru se datorează unor nord-coreeni care vizitează China, unde se convertesc la creştinism cu ajutorul unor misionari ce lucrează în zona de frontieră. Cu toate că sunt în pericol de moarte, unii dintre aceştia se întorc pentru a predica Evanghelia. „După ce se întorc îi evanghelizează pe alţii, unul câte unul în beciurile unde se adună la rugăciune. Aceştia la rândul lor îi evanghelizează pe cei din familia lor şi pe prieteni. În acest fel. Evanghelia este difuzată în secret. Dacă acest lucru devine cunoscut, toată familia ar fi asasinată, de aceea bisericile se adună în beciuri în secret, dar sunt active”, spune Yunsun Lee, care a scăpat din Coreea de Nord.

Biserica Myungsung organizează în fiecare duminică opt servicii divine, primul începând la ora cinci dimineaţa. Un cor de 550 de voci, separat pentru fiecare dintre serviciile principale, iar serviciile de rugăciune din timpul săptămânii atrag un număr de 30 000 de persoane pe săptămână. Corpul pastoral este compus din 70 de pastori  şi 1 200 diaconi. Membrii bisericii sunt organizaţi în 5 000 de grupuri celule, care se întâlnesc în casele lor două ore pe săptămână pentru rugăciune şi studiu biblic. Anul trecut, aceste grupe celule, au adunat peste două milioane de dolari, pentru susţinerea lucrării misionare în care este angajată biserica.

 
 
 

Comments


bottom of page